Byvandring 21. juli 2016

Jens Bakke var igjen guide, men hadde denne gangen tatt jobben i siste øyeblikk pga sykdom. Han sa selv at det måtte bli litt improvisert, men det merket jeg/vi ingenting til. Han er en levende forteller som gjør at folk lytter. Han krydrer foredragene med små anekdoter og et oppkomme av alle mulige historier fra gammel og ny tid. Slike evner gir noe ekstra når man skal lytte til foredrag.


Utgangspunktet for turen var jernbanestasjonen og det var virkelig interessant å høre litt om denne bygningen. Allerede i 1879 hadde vi jernbane i Halden.
Jens Bakke fortalte om noe så enkelt som tiden i denne forbindelsen og han tenkte da spesielt på jernbanen sine tidsreferanser. Togene måtte gå etter riktig tid for ikke å kollidere på linja, men det var ikke enkelt med korrekt tid i eldre dager. Sverige brukte svensk medeltid og i Oslo hadde vi to tider for jernbanen, Oslotid og Drammenstid. Ikke rart man kunne bli forvirret.
Slik fortsatte Jens i hele 2 timer mens historie og historier rant ut av ham. Som guide er han også ydmyk på det at det plutselig oppstår hull i hukommelsen, men sier at han kommer tilbake til den historien når det dukker opp i tankene igjen. Og det kommer!
Turen gikk videre utover langs mølen og over til Tyska og Hollenderen. Det ble 2 timer med meget interessant historie. Gleder meg til neste torsdag.

Jens Bakke forteller




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Libanesisk kaffe og ost

Kamelkjøtt